GooseVPN werkt ontzettend simpel, dus je kunt snel aan de slag!

Je kan de GooseVPN software downloaden vanaf de GooseVPN-website en vervolgens installeren. Na het opstarten verschijnt het loginscherm, waar je jouw GooseVPN gebruikersnaam en wachtwoord invult:

Er wordt ingelogd:

Het hoofdscherm verschijnt. Hier kan je zien dat we momenteel niet met VPN verbonden zijn. Ook is er informatie over onze datalimiet zichtbaar:

Het belangrijkste onderdeel is echter de keuzelijst om een server te kiezen. Zoals je ziet heeft GooseVPN servers in diverse landen. Wil je downloaden via P2P (bijvoorbeeld via torrents), kies dan een server met het 'P2P'-icoontje. Wil je gebruik maken van video-streamingdiensten zoals Netflix, kies dan een server met het grijze icoontje met rood 'play'-icoon:

Selecteer de server van jouw keuze en klik bovenaan op de rode schakelaar (die nu nog op 'uit' staat). De software zal nu verbinding gaan maken, wat enkele seconden kan duren.

Na het succesvol verbinden kan je zien dat we een nieuw IP-adres gekregen hebben:

En hier kan je zien dat we succesvol verbinding gemaakt hebben met de VPN-server:

Dat is alles!

Gevorderde gebruikers kunnen trouwens nog klikken op het tandwiel-icoon om in de instellingen van de software te komen. Hier kan je onder andere het VPN protocol aanpassen en instellen dat je regelmatig een waarschuwingsmelding in beeld wilt zien verschijnen als je geen verbinding met de VPN-server hebt.